AFYONKARAHİSAR / BAYAT - Hacı Ali- Kadir Özaktan Anadolu İmam Hatip Lisesi

2024 YKS (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI)

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 08-09 Haziran 2024 tarihlerinde ÖSYM tarafından üç oturum halinde gerçekleştirilecektir.

• Temel Yeterlilik Testi (TYT) 08 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacaktır.
  • Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 09 Haziran 2024 Pazar günü saat 10.15'te başlayacaktır.
  • Yabancı Dil Testi (YDT) 09 Haziran 2024 Pazar günü saat 15.45'te başlayacaktır.

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.   Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın girişinde sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip binaya girmeden görmeleri önerilmektedir. Adaylar, sınav binasına ve sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportları kontrol edilerek alınacak olup adayların bu iki belgeyi mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesinde ve Kimlik belgesinde adayın fotoğrafının olması zorunludur. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar ile Sınava Giriş Belgesinde ve kimlik belgesinde fotoğraf olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Adayların sınavlarının geçerli sayılmasının nelere bağlı olduğu kılavuzda açıklanmaktadır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak olup adaylara, yanlarında yukarıda belirtilen belgelerin dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. bulundurmamaları ve 2024-YKS Kılavuzunu dikkatlice okumaları hatırlatılmalıdır.   Tüm okul öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve öğrencilere rehberlik eden öğretmenlerimize duyurulur.

Daha fazla bilgi için https://www.osym.gov.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yayın: 26.01.2024 - Güncelleme: 26.01.2024 16:26 - Görüntülenme: 27
Kaynak: https://www.osym.gov.tr/